[[TitleIndustry]]

304 magnetska zona zavojnice od nehrđajućeg čelika

Date:Nov 29, 2018


Nehrđajući čelik, koji se obično koristi kao ukrasna cijevna ploča, uglavnom je austenitni materijal 304, uglavnom nemagnetni ili slabo magnetski, ali zbog taljenja uzrokovanih fluktuacijama kemijskog sastava ili različitog stanja obrade može se pojaviti i magnetsko.

304 nehrđajući čelik nakon hladne obrade, struktura tkiva također će se pretvoriti u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, više pretvorbe martenzita, veći je magnetizam čelika. Poput serije čelične trake, proizvodnja cijevi φ76, nema očiglednog magnetskog smisla, proizvodnja φ9.5 cijevi. Zbog velikog magnetskog osjećaja kutne deformacije očigledno je, kvadratna cijev je pravokutna, jer je deformacija veća od kružna cijev, posebno sklopivi dio, deformacija intenzivnijeg magnetizma je očitija.


304 stainless steel coil magnetic zone


Da bi se u potpunosti uklonila magnetska svojstva čelika 304 uzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo može se obnoviti tretmanom stvrdnjavanja pri visokim temperaturama i na taj način eliminirati magnetizam.

Konkretno, zbog gore navedenih razloga uzrokovanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304 i drugim materijalima od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam od ugljičnog čelika uopće nije na istoj razini, to jest, magnetizam od čelika 304 uvijek pokazuje slab magnetizam.
Par: Kako izvoditi površinsku obradu ploča od nehrđajućeg čelika 304L i metodu mehaničke brušenja površine

Sljedeći: Kako zadržati gašenje