[[TitleIndustry]]

Kako obraditi čelik?

Date:Jul 04, 2019

Kako obraditi čelik?

Proces čelika uključuje uglavnom proizvodnju željeza, izradu čelika i valjanje čelika, što je ukratko objašnjeno kako slijedi:

1. Izrada željeza: To je proces redukcije željeza u sinterovoj i rudnoj gnojnici. Koks, sinter i ruda iz grudica, zajedno s malom količinom vapnenca, šalju se u visoke peći za topljenje u tekuće svinjsko željezo (željezna voda), koje se zatim šalje u čeličani kao sirovinu za proizvodnju čelika.

2. Izrada čelika: uklanja suvišne količine ugljika, sumpora, fosfora i drugih nečistoća iz sirovina (željezna voda i otpadni čelik itd.) I dodaje odgovarajuće legirane komponente.

3. Kontinuirano lijevanje: Rastaljeni čelik kontinuirano se ubrizgava u vodeno hlađeni proizvod kroz međuprodukt, a nakon što se očvrsne u školjci, izvlači se iz kristalizatora stalnom brzinom, a zatim hladi vodenim raspršivanjem. Nakon svih stvrdnjavanja, on se izrezuje na označenu Duljinu kontinuiranog lijevanja gredice.

4. Valjanje: kontinuirano lijevani čelični ingoti i kontinuirano lijevanje gredica valjaju se u različite vrste čelika u različitim valjaonicama vrućim valjanjem.

Tri su glavne metode taljenja: neizravna izrada čelika, izravnavanje čelika i smanjenje taljenja.

1. Neizravna metoda izrade čelika. Sastoji se od dva koraka: izrada željeza iz visoke peći i izrada željeza iz konverzije. Željezna ruda se prvo topi i reducira u sirovo željezo (s visokim udjelom ugljika), a zatim se sirovo željezo pušta u čeliku za oksidaciju i rafiniranje u čelik, što je glavna metoda masovne proizvodnje suvremenog topljenja čelika.

2. Izravna metoda izrade čelika. Metoda topljenja čelika u željezo jednim korakom. Umjesto upotrebe visokih peći i skupog koksa, metoda upotrebljava željeznu rudu u peći za izravno smanjivanje kako bi se smanjila nečistoća ugljika (<1%), polu-rastaljeni="" hemit="" s="" plinovitim="" ili="" čvrstim="" redukcijskim="">

3. Metoda smanjenja taljenja. Metoda izrade željeza koja nije u visokoj peći u kojoj se željezna ruda na rastopljenom stanju pri visokoj temperaturi reducira do metala željeza, a potom rafinira u čelik konvencionalnim pretvaračem.

Kontaktirajte nas e-poštom: info@sxht-group.com


Par: Primjene od dvostrukog nehrđajućeg čelika

Sljedeći: Austenitni inox koristi