[[TitleIndustry]]

Kako obraditi čelik?

Date:Jul 04, 2019

Kako obraditi čelik?

Proces čelika uglavnom uključuje proizvodnju željeza, čelik i valjanje čelika, što se ukratko objašnjava kako slijedi:

1. Izrada željeza: To je proces smanjenja željeza u sinteru i rudama kvržica. Koks, sinter i gruda rude, zajedno s malom količinom vapnenca, šalju se u visoku peć za taljenje u tekuće željezo (željezna voda), koje se zatim šalje u čeličanu kao sirovinu za proizvodnju čelika.

2. Izrada čelika: Uklanja prekomjernu količinu ugljika, sumpora, fosfora i drugih nečistoća iz sirovina (željezna voda i otpadni čelik, itd.) I dodaje odgovarajuće komponente legure.

3. Kontinuirano lijevanje: Rastaljeni čelik se kontinuirano ubrizgava u vodeno hlađeni proizvod kroz srednji spremnik, a nakon što se skrutne u ljusku, on se izvuče iz kristalizatora pri stalnoj brzini, a zatim ohladi vodenim raspršivanjem. Nakon svakog skrućivanja, on se reže u određenu Duljinu cijevi za kontinuirano lijevanje.

4. Valjanje: Čelični valjci s kontinuiranim lijevanjem i kontinuirano lijevanje se prelivaju u različite vrste čelika u različitim valjaonicama vrućim valjanjem.

Postoje tri glavne metode taljenja: neizravno proizvodnja čelika, izravna proizvodnja čelika i smanjenje taljenja.

1. Metoda neizravnog proizvodnje čelika. Sastoji se od dva koraka: izrada željeza u visokoj peći i izrada konverterskog željeza. Željezna ruda se prvo topi i reducira na sirovo željezo (visoko u ugljiku), a zatim se sirovo željezo puni u peć za proizvodnju čelika za oksidaciju i rafiniranje u čelik, što je glavna metoda za masovnu proizvodnju suvremenog taljenja čelika.

2. Izravni postupak proizvodnje čelika. Metoda taljenja čelika u željezo za jedan korak. Umjesto korištenja visokih peći i skupog koksa, metoda koristi željeznu rudu u peći za direktnu redukciju kako bi se smanjila količina ugljika (<1%), polu-rastaljenog="" hemita="" koji="" sadrži="" nečistoće="" s="" plinom="" ili="" krutim="" redukcijskim="">

3. Metoda redukcije taljenja. Metoda izrade željeza koja se ne koristi u visokoj peći u kojoj se željezna ruda reducira do metala željeza pomoću ugljika u rastaljenom stanju na visokoj temperaturi, a zatim se konvencionalnim pretvaračem prerađuje u čelik.

Obratite nam se putem e-pošte: info@sxht-group.com


Par: Primjena dvostrukog nehrđajućeg čelika

Sljedeći: Austenitni nehrđajući čelik koristi