[[TitleIndustry]]

Kako riješiti deformaciju zavarivanja i izgaranje tankog nehrđajućeg čelika

Date:Jun 19, 2019

Najteži problem zavarivanja tankog nehrđajućeg čelika je trošenje i deformacija zavarivanja. Lim od nehrđajućeg čelika ima mali stupanj suzdržanosti. Lokalno se zagrijava i hladi tijekom postupka zavarivanja, stvarajući nejednoliko zagrijavanje i hlađenje, a zavarivanje će stvoriti neujednačen naprezanje i naprezanje. Kada je uzdužno skraćivanje zavara više od određene vrijednosti na rubu tanke ploče, ozbiljnija valovita deformacija utjecati će na kvalitetu obradaka.

Glavne mjere za rješavanje problema izgaranja i deformacije tijekom zavarivanja lima od nehrđajućeg čelika su:

1. Strogo kontrolirajte ulaz topline na zavarene spojeve i odaberite odgovarajuću metodu zavarivanja i parametre procesa (uglavnom struja zavarivanja, napon luka, brzina zavarivanja).

2. Općenito, male mlaznice se obično koriste za zavarivanje tankih ploča, ali preporučujemo korištenje velikog promjera mlaznica, kako bi površina zavarivanja tijekom zavarivanja bila veća, što može učinkovito i dugo vremena izolirati zrak, tako da da se šav zavara bolje oblikuje. Snažan antioksidativni kapacitet.

thin stainless steel

3. S tu1.5 volframove šipke oštrina brušenja trebala bi biti oštrija, a duljina volframove šipke koja strši iz mlaznice trebala bi biti što duža, što će učiniti da se osnovni materijal brže otopi, tj. temperatura taljenja Rast je brži i temperatura je koncentriranija, što nam omogućava da se stopi što je brže moguće i ne dozvoljava porast više majčinske temperature, tako da područje u kojem se mijenja unutarnji stres materijala postaje manje, i na kraju se smanjuje i deformacija materijala.4. Dimenzije montaže moraju biti precizne, razmak sučelja je što je moguće manji. Jaz je malo veći i lakše ga je spaliti ili se formira veća zrna zavarivanja.

5, moraju upotrijebiti učvršćivanje s tvrdom koricom s jednakom ravnotežom sile stezanja. Ključno za zavarivanje lima od nehrđajućeg čelika je obratiti pažnju na: strogo kontrolirati linijsku energiju na zavarenom spoju i nastojati smanjiti unos topline što je više moguće u premisi dovršetka zavarivanja, smanjujući na taj način zonu zahvaćenu toplinom i izbjegavajući gore navedene nedostatke.

image

6. Odabir razumnog slijeda zavarivanja posebno je važan za kontrolu zaostale deformacije zavara. Za strukturu simetričnog zavara treba koristiti što je više moguće simetrično zavarivanje. Za asimetričnu strukturu, jedan s manje zavara i jedan s više zavara. Jedna strana. Deformacija zavara je dovoljna da ispravi deformaciju prednje strane kako bi se smanjila ukupna deformacija.

7. Najbolji list nehrđajućeg čelika je lasersko zavarivanje 0,1MM može se zavariti, veličina laserske točke može se slobodno podesiti, može se dobro kontrolirati. Omjer deformacije također nije prisutan.


Par: Gdje se koristi super nehrđajući čelik?

Sljedeći: Što je sanitarna cijev od nehrđajućeg čelika?