[[TitleIndustry]]

Kako riješiti deformacije zavarivanja i spaljivanje tankog nehrđajućeg čelika

Date:Jun 19, 2019

Najteži problem zavarivanja tankog nehrđajućeg čelika je trošenje i deformacija. Ploča od nehrđajućeg čelika ima mali stupanj ograničenja. Lokalno se zagrijava i hladi tijekom procesa zavarivanja, stvarajući neravnomjerno grijanje i hlađenje, a zavarivanje će proizvesti neujednačeno naprezanje i naprezanje. Kada je uzdužno skraćivanje vara veće od određene vrijednosti do ruba tanke ploče, ozbiljnija deformacija valova će utjecati na kvalitetu oblika obratka.

Glavne mjere za rješavanje problema sagorijevanja i deformacija pri zavarivanju ploča od nehrđajućeg čelika su:

1. Strogo kontrolirajte unos topline na zavarene spojeve i odaberite odgovarajuću metodu zavarivanja i procesne parametre (uglavnom struju zavarivanja, napon luka, brzinu zavarivanja).

2. Općenito se za zavarivanje tankih ploča uglavnom koriste male mlaznice, ali preporučujemo da se što je moguće više promjera velike mlaznice, tako da je površina za zavarivanje veća za vrijeme zavarivanja, što može učinkovito i dugo vremena izolirati zrak, da je zavareni šav bolje oblikovan. Snažan antioksidativni kapacitet.

thin stainless steel

3. Sa t1.5 volframovom šipkom, oštrina brušenja trebala bi biti oštrija, a dužina volframove šipke koja strši iz mlaznice trebala biti što je duže moguće, što će ubrzati taljenje osnovnog materijala, odnosno temperatura taljenja Porast je brži i temperatura je više koncentrirana, što nam omogućuje da se što brže rastopi i ne dopušta porast majčinske temperature, tako da se područje gdje se unutarnje naprezanje materijalnih promjena smanjuje, i konačno, također se smanjuje deformacija materijala.4. Montažne dimenzije su točne, razmak između sučelja je što manji. Razmak je nešto veći i lakši za sagorijevanje, ili se formira veći zavar.

5, mora koristiti učvršćenje tvrde korice s ujednačenom ravnotežom sile stezanja. Ključ za zavarivanje lima od nehrđajućeg čelika je da obratite pozornost na: strogo kontrolirajte energiju linije na zavarenom spoju i nastojte smanjiti unos topline što je više moguće pod pretpostavkom dovršenja zavarivanja, čime se smanjuje zona utjecaja topline i izbjegavanje gore navedene nedostatke.

image

6. Odabir razumnog niza zavarivanja je posebno važan za kontrolu zaostale deformacije vara. Za strukturu simetričnog zavara treba koristiti što je više moguće simetrično zavarivanje. Za asimetričnu strukturu, jednu s manje zavara i jednu s više zavara. Jedna strana. Deformacija šavnog vara dovoljna je za ispravljanje deformacije prednje strane kako bi se smanjila ukupna deformacija.

7. Najbolji od nehrđajućeg čelika je lasersko zavarivanje 0.1MM može biti zavareno, laserski spot veličina može se prilagoditi slobodno, može se dobro kontrolirati. Nije prisutan ni omjer deformacije.


Par: Gdje se koristi super nehrđajući čelik?

Sljedeći: Što je sanitarna cijev od nehrđajućeg čelika?