[[TitleIndustry]]

Martenzitni starenje čelika

Date:Oct 09, 2018


Martensite starenja čelika je jedan od ultra-visoke čvrstoće čelika. Prednosti ovog čelika izuzetne je toplinska obrada proces je jednostavan i zgodan, nakon rješenja mehaničke obrade prije starenja, toplinska obrada deformiranjem, obrada izvođenje i zavarivanje performanse su vrlo dobre. Obradi i svojstvima čelici martenzitni starenja prikazani su u tablici u nastavku. U posljednjih nekoliko godina, stranih upotreba čelika martenzitni starenja kalup je naširoko koristi, ali u domaće, zbog martensite starenja čelika koji sadrže ni, Co i drugih plemenitih metala elemenata i visok sadržaj, skupo, to je teško primijeniti široko. Ova vrsta čelika se uglavnom koristi za precizno kovanje umrijeti i plastični kalup.

store-steel9853g.jpg

Tipična martenzitni starenja čelika se obično koriste u razreda klasificiraju po snazi: 18Ni (200), 18Ni (250), 18Ni (300), a 18Ni (350) se često koriste.


U posljednjih nekoliko godina, neke zemlje su razvile mnoge varijante čelika razreda martenzitni starenja čelika, posebno sobe-kobalt martenzitni starenja čelika sa dobra svojstva.


Primjena čelici martenzitni starenja je naširoko koristi u uključujući raketni motor ljuske, projektil ljuske, Uran izotop centrifuga high-speed smanjenje, helikopter podvozje, visoke tlačne posude, spojnica, opremu, ležaj, senzor visokog tlaka, zatvarač, proljeće, kao i aluminijske legure ekstruzije umrijeti i lijevanje umrijeti, preciznost kalup, hladno štancanje umrijeti i druge alate.

Par: mekana magnetska legura

Sljedeći: ne