[[TitleIndustry]]

Martensitni čelik za starenje

Date:Oct 09, 2018


Martensite Aging Steel jedan je od čelika ultra visoke čvrstoće. Prednosti ovog čelika su postupci toplinske obrade jednostavni i prikladni, nakon rješenja mehaničke obrade prije starenja, deformacije toplinske obrade, izvedbe obrade i izvedbe zavarivanja vrlo su dobri. Postupak toplinske obrade i svojstva čelika martenzitičkih starenja prikazana su u donjoj tablici. Posljednjih se godina široko koristi inozemna plijesni od martenzitnog starenja, ali u domaćem je slučaju, zbog starenja martenzita koji sadrži ni, Co i druge elemente plemenitih metala, i visokog sadržaja, skupo, teško primjenjivati široko. Ova vrsta čelika uglavnom se koristi za precizno kovanje matrice i plastičnog kalupa.

store-steel9853g.jpg

Tipični martenzitni čelici za starenje uobičajeno se koriste u kategorijama razvrstanih po jačini: 18Ni (200), 18Ni (250), 18Ni (300) i 18Ni (350).


Posljednjih godina neke su zemlje razvile mnoge varijabilne vrste čelika martenzitičkih starenja za starenje, posebno ne-kobaltni martenzitični čelici za starenje s dobrim svojstvima.


Primjena martenzitnih starenja za starenje široko se koristi uključujući uključivanje školjki raketnog motora, projektila, uranijumske izotopske centrifuge, smanjenje brzine, helikopterska oprema, posuda pod visokim pritiskom, zglob, zupčanik, ležaj, senzor visokog pritiska, zatvarač, opruga, kao kao i kalup za livenje i lijevanje aluminijskih legura, precizni kalup, kalup za hladno utiskivanje i drugi alati.

Par: meka magnetska legura

Sljedeći: ne