[[TitleIndustry]]

meka magnetska legura

Date:Oct 10, 2018


Može se podijeliti na nisko-ugljični električni čelik i Amkotie, silicijski čelik, mekanu magnetsku leguru nikal-željezo, meku magnetsku leguro željeza i kobalta, meke legure željeza-silicijuma, itd., U industriji energije, uglavnom u višem magnetskom polju s visokim magnetskim osjetom i niskim gubitkom jezgre legure. U industriji elektronike glavna je upotreba niskog ili srednjeg magnetskog polja visoke propusnosti i male koercivnosti legure. Na visokim frekvencijama potrebna je tanka traka ili legura višeg otpora. Obično su izrađeni od ploča ili traka.

KIMBERLY PIPE 12- (300).jpg


Njegovo područje petlje histereze je malo i usko, koerciivnost je općenito manja od 800a / m, visoki otpor, mali gubitak vrtložne struje, velika propusnost, magnetski osjećaj velike zasićenosti. Općenito se obrađuje u ploče i trake. Priprema se metoda taljenja. Uglavnom se koristi u električnim aparatima, telekomunikacijskoj industriji, raznim komponentama željezne jezgre (poput željezne jezgre transformatora, relejna željezna jezgra, prigušnica itd.). Najčešće korištene meke magnetske legure imaju električni čelik s niskim udjelom ugljika, Amkotie, silicijski čelik, mekanu magnetsku leguru nikal-željezo, meku magnetsku leguru željeza-kobalt, meke legure željezo-silicij i tako dalje.

Magnetske legure podložne magnetizaciji pod vanjskim magnetskim poljem i koje uklanjaju magnetski tok nakon magnetske indukcije (magnetizam) u osnovi nestaju. Područje petlje histereze je malo i usko, a koercivitet (Hc) je općenito manji od Oe (vidi legure preciznosti). Krajem 19. stoljeća motorna i transformatorska jezgra izrađena su od čelika s niskim udjelom ugljika. Više magnetskih listova od silikonskog čelika iz 1900. godine brzo je zamijenio blagi čelik koji je korišten za proizvodnju proizvoda za energetsku industriju. NI-FE legura uvedena je 1917. godine kako bi zadovoljila potrebe telefonskog sustava u to vrijeme. kasnije su za posebne namjene predstavljene Fe-co legure (1929), fe-si-legure (1936) i Fe-al legure (1950) s različitim magnetskim svojstvima. Kina je započela proizvodnju vruće valjanih limova od silikonskog čelika 1953. U kasnim 50-ima počeli smo proučavati meke magnetske legure poput NI-FE i fe-co, a počeli smo proizvoditi neke od glavnih mekih magneta u 60-im. Proizvodnja hladne valjane trake od silicijskog čelika počele su 70-ih godina.


Par: Austenitic 303 nehrđajući čelik koji se lako reže

Sljedeći: Martensitni čelik za starenje