[[TitleIndustry]]

mekana magnetska legura

Date:Oct 10, 2018


Može se podijeliti na niskokarbonni električni čelik i Amkotie, silikon čelik, nikal-željezo meke magnetske legure, željezo i kobalt meke magnetske legure, željezo-silicij aluminija meke legure, itd., U energetskoj industriji, uglavnom u više magnetskog polja s visokim magnetskim osjećajem i niskim udjelom jezgre od Alloy. U elektronici industrija, glavna uporaba niskog ili srednjeg magnetskog polja s visokom propusnošću i niskom koercivnost Alloy. Pri visokim frekvencijama, potrebna je tanka traka ili viša rezistentna legura. Oni su obično izrađeni od ploča ili traka.

KIMBERLY PIPE 12- (300).jpg


Njegova površina histereske petlje je mala i uska, koercivnost je općenito niža od 800a / m, visoka otpornost, mali gubljenje struje, visoka propusnost, visoki zasićeni magnetski osjećaj. Općenito se obrađuje u ploče i trake. Metoda taljenja je Pripremljena. Uglavnom se koristi u električnim aparatima, telekomunikacijskoj industriji, raznim komponentama željezne jezgre (kao što je jezgra željezne transformatora, relej Željezna jezgra, prigušnica itd.). Najčešće korištene meke magnetske legure imaju nisko-ugljični električni čelik, Amkotie, silikonski čelik, nikal-željezo meke magnetske legure, željezo-kobalt Meka magnetska legura, Iron-silicij meke legure i tako dalje.

Magnetske legure koje su podložne magnetizaciji pod vanjskim magnetskim poljem i koje uklanjaju magnetsko protjecanje nakon magnetske indukcije (magnetizam) u osnovi nestaju. Površina petlje histereze je mala i uska, a koercivnost (Hc) općenito je manja od Oe (vidi precizne legure). Krajem 19. stoljeća, jezgre motora i transformatora izrađene su od čelika s niskim udjelom ugljika. Više magnetskih ploča od silikona u 1900 brzo zamijenio blagi čelik, koji je korišten za proizvodnju proizvoda za industriju energije. NI-FE legura uvedena je 1917. godine kako bi zadovoljila potrebe telefonskog sustava na vrijeme. kasnije su predstavljene posebne namjene Fe-co legure (1929), fe-si-al legure (1936) i Fe-al legure (1950) s različitim magnetskim svojstvima. Kina je 1953. započela s proizvodnjom ploča od valjane čelične silikonske ploče. Kasnih 50 godina počeli smo proučavati meke magnetske legure kao što su NI-FE i fe-co te počeli proizvoditi neke velike mekane magnete u 60. Proizvodnja hladnoće valjane trake od silicijskog čelika počele su u 70-im godinama.


Par: Austenitski 303 Jednostavan nehrđajući čelik

Sljedeći: Martenzitni starenje čelika