[[TitleIndustry]]

Načini rezanja od obostranog nehrđajućeg čelika

Date:Jun 21, 2019

Postupci koji se obično koriste za austenitne nehrđajuće čelike i ugljične čelike mogu se koristiti za dvostrano rezanje nehrđajućeg čelika, ali su potrebna neka podešavanja parametara kako bi se prilagodila mehaničkim i toplinskim svojstvima.

1. piljenje

Duplex nehrđajući čelik teže je vidjeti od ugljičnog čelika zbog njegove visoke čvrstoće, visoke stope očvršćivanja i nedostatka inkluzija koji djeluju kao razbijači strugotine. Strojevi velike snage, moćni sustavi za ispravljanje lista pile, grube pile za pile, brzine rezanja s malim i srednjim brzinama, teški dodaci i odgovarajući protok rashladne tekućine (poželjno kombinacija podmazivanja i hlađenja). Emulgator omogućava da list pile prenosi prijenos rashladno sredstvo na radni komad itd. kako bi se dobili najbolji rezultati. Brzina rezanja i brzina punjenja trebaju biti slični onima od 316 austenitnog nehrđajućeg čelika.

2. rezati

Dvostrani nehrđajući čelik izrezan je na istoj opremi kao i nehrđajući čelik 304 i 316 i obično ne zahtijeva posebno podešavanje. Međutim, zbog velike čvrstoće na smicanje dupleksnog nehrđajućeg čelika, potrebno je povećati smicarsku silu ili smanjiti debljinu smicanja.

Za toplo valjane i hladno valjane listove, smična čvrstoća nehrđajućeg čelika je oko 58% vlačne čvrstoće. Prema stvarnom omjeru čvrstoće smicanja, dupleks nerđajući čelik ponaša se poput debljeg nehrđajućeg čelika 316. Stoga se u određenom smicanju maksimalna debljina dupleksnih nehrđajućih čelika 2304 i 2205 može rezati na oko 75% debljine nehrđajućeg čelika 304 i 316, dok je maksimalna debljina koju se može rezati super dupleks nerđajući čelik obična austenitna 65 % tijela od nehrđajućeg čelika.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Rezanje

Urezi s dvostrukim čeličnim zavojnicama i trakama mogu se koristiti za rezanje zavojnica od nehrđajućeg čelika. Duplex zavojnica od nehrđajućeg čelika dovodi se iz alata za odmatanje i prolazi kroz kružno rezajuću oštricu donjeg držača alata na liniji proreza, a kolut za namotavanje premotava odrezanu čeličnu zavojnicu. Položaj noža za rezanje može se prilagoditi željenoj širini proizvoda zavojnice. Budući da je čvrstoća dvostrukog nehrđajućeg čelika veća od jačine austenitnog nehrđajućeg čelika, trošenje alata za rezanje i stabilnost ruba teško je kontrolirati. Održavanje dobre uzdužne kvalitete ruba dupleksne zavojnice od nehrđajućeg čelika zahtijeva uporabu umetaka od čeličnog alata ili karbida.

4. probijanje

Narezivanje se može shvatiti kao težak oblik šišanja. Visoka čvrstoća, brzo očvršćavanje i otpornost na kidanje čine dvostruki nehrđajući čelik relativno teškim za bušenje i nošenje alata. Bolji ulaz i smjernica je tretiranje dvostrukog nehrđajućeg čelika kao austenitnog nerđajućeg čelika dvostruke debljine. Probijanje visoko legiranih dvostrukih nehrđajućih čelika s većim udjelom dušika teže je.

5. Plazma i lasersko rezanje

Dupleks nerđajući čelik obično se obrađuje pomoću iste opreme za rezanje u plazmi i laserskim rezanjem kao i austenitni nehrđajući čelik. Nešto veća toplinska vodljivost i nizak sadržaj sumpora dupleksnog nehrđajućeg čelika može imati blagi učinak na optimalne parametre, ali mogu se dobiti zadovoljavajući rezultati bez posebnih podešavanja. Zona zahvaćena toplinom (HAZ) u procesu rezanja plazmom je obično vrlo uska, oko 0,25 mm (0,010 inča), jer rezanje je jednokratno, brzo djeluje, a list se brzo hladi. Obrada konusa zavarivanja i taljenje metala u blizini osnovnog metala tijekom postupka zavarivanja uklanjaju područje zahvaćeno plazmom. s razlika.


Par: Što je super nehrđajući čelik

Sljedeći: Što je vruće valjanje? Koje su prednosti i nedostaci?