[[TitleIndustry]]

Metode rezanja dupleks nehrđajućeg čelika

Date:Jun 21, 2019

Procesi koji se uobičajeno koriste za austenitni nehrđajući čelik i ugljični čelik mogu se koristiti za rezanje s dvostrukim nehrđajućim čelikom, ali neke prilagodbe parametara su potrebne za prilagodbu mehaničkim i toplinskim svojstvima.

1. Rezanje

Duplex nehrđajući čelik je teže vidljiv od ugljičnog čelika zbog njegove visoke čvrstoće, visoke brzine očvršćavanja i nedostatka inkluzija koje djeluju kao lomači čipa. Strojevi sa snažnim pogonom, snažni sustavi za ravnanje pile, hrapavi listovi pile za piljenje, brzina rezanja spore do srednje brzine, teška opterećenja i odgovarajući protok rashladnog sredstva (poželjno kombinacija podmazivanja i hlađenja) Emulgator omogućuje da list pile prenosi rashladna tekućina na radnom predmetu, itd., da bi se dobili najbolji rezultati. Brzina rezanja i brzina pomicanja trebali bi biti slični onima kod 316 austenitnog nehrđajućeg čelika.

2. Izrežite

Dupleks nehrđajući čelik je izrezan na istu opremu kao i nehrđajući čelik 304 i 316 i općenito ne zahtijeva nikakvo posebno podešavanje. Međutim, zbog visoke čvrstoće na smicanje dupleks nehrđajućeg čelika, potrebno je povećati silu smicanja ili smanjiti debljinu smicanja.

Za vruće valjane i hladno valjane ploče čvrstoća na smicanje od nehrđajućeg čelika iznosi oko 58% vlačne čvrstoće. Prema stvarnom omjeru čvrstoće na smicanje, obostrani nehrđajući čelik ponaša se kao deblji inox 316. Prema tome, u određenom smicanju, maksimalna debljina dvostrukog nehrđajućeg čelika 2304 i 2205 može se podrezati na oko 75% debljine nehrđajućeg čelika 304 i 316, dok je maksimalna debljina koja se može izrezati od super dupleksnog nehrđajućeg čelika uobičajena % tijela od nehrđajućeg čelika.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Razrezivanje

Konvencionalni čelični kalemovi se mogu koristiti za rezanje zavojnica i traka od nehrđajućeg čelika. Zavojnica od nehrđajućeg čelika za dupleks se dovodi iz odmotača i prolazi kroz kružnu oštricu za rezanje donjeg držača alata na proreznoj liniji, a namotni kalem premotava namotani čelični svitak. Položaj oštrice za rezanje može se podesiti prema željenoj širini proizvoda svitka. Budući da je čvrstoća dupleks nehrđajućeg čelika veća od čvrstoće austenitnog nehrđajućeg čelika, teško je kontrolirati trošenje alata za rezanje i stabilnost ruba. Održavanje dobrog kvaliteta uzdužnog ruba zavojnice od nehrđajućeg čelika zahtijeva uporabu alatnih čelika ili umetaka od tvrdog metala.

4. Probijanje

Probijanje se može promatrati kao težak oblik striženja. Visoka čvrstoća, brzo otvrdnjavanje i otpornost na trganje čine dupleks nehrđajući čelik relativno teškim za probijanje i nošenje alata. Bolja ulazna točka i načelo vođenja je dvostruko nehrđajući čelik dvostruke debljine. Probijanje visoko legiranih dupleks nehrđajućih čelika s većim sadržajem dušika je teže.

5. Rezanje plazmom i laserom

Duplex nehrđajući čelici obično se obrađuju koristeći istu opremu za plazma rezanje i lasersko rezanje kao austenitni nehrđajući čelik. Nešto viša toplinska vodljivost i nizak sadržaj sumpora u dupleks nehrđajućem čeliku mogu imati blagi učinak na optimalne parametre, ali zadovoljavajući rezultati mogu se postići bez posebnih prilagodbi. Zona zahvaćanja topline (HAZ) procesa plazma rezanja je općenito vrlo uska, oko 0,25 mm (0,010 inča), jer je rezanje jednokratno, brzo djelovanje, a list se brzo hladi. Mašinskim postupkom obrade šava i topljenjem metala u blizini osnovnog metala tijekom postupka zavarivanja uklanja se toplinski zahvaćena zona rezanja plazme. Razlika je u tome.


Par: Što je super nehrđajući čelik

Sljedeći: Što je to vruće valjanje? Koje su prednosti i nedostaci?