[[TitleIndustry]]

Što je lakat od 180 stupnjeva?

Date:Aug 15, 2019

U cjevovodnom sustavu lakat je cijev koja mijenja smjer cijevi. Prema kutu postoje tri najčešće korištena 45 ° i 90 ° 180 °, a ostali nenormalni kutni laktovi poput 60 ° također su uključeni prema inženjerskim potrebama. Laktovi su izrađeni od lijevanog željeza, nehrđajućeg čelika, legiranog čelika, kovljivog željeza, ugljičnog čelika, obojenih metala i plastike.

Lakat je vrsta cijevi koja se koristi za okretanje cijevi. Među ukupnim cijevima za cijevi koje se koriste u cjevovodu udio je najveći, oko 80%. Obično se odabiru različiti postupci oblikovanja zavoja različitih materijala ili debljina stijenke. Proces oblikovanja bešavnih lakta koji se obično koristi u proizvodnim pogonima ima vruće guranje, utiskivanje, istiskivanje i slično.

Postupak oblikovanja vrućeg lakta uključuje poseban stroj za guranje lakta, kalup za jezgru i grijaći uređaj, tako da se prazan košuljica na kalupu pomiče naprijed ispod pritiska gurača, zagrijava, proširuje i savija u pokretu. proces od. Deformacijska karakteristika vrućeg potisnog lakta je određivanje promjera napuha cijevi prema zakonu promjene volumena metalnog materijala prije i nakon plastične deformacije. Promjer upotrijebljene napuha cijevi manji je od promjera lakta, a postupak deformacije gredice kontrolira jezgra kalup za komprimiranje unutarnjeg luka. Protok metala nadoknađuje ostale dijelove koji se prorjeđuju širenjem promjera, dobivajući tako lakat jednake debljine stijenke.

Štampanje lakta za oblikovanje najraniji je postupak oblikovanja za masovnu proizvodnju bešavnih laktova. Zamijenjeno je vrućim guranjem ili drugim postupcima oblikovanja u proizvodnji laktova uobičajenih specifikacija, ali u nekim specifikacijama laktova zbog broja izrade Manje, debljina stijenke je previše gusta ili pretanka, a proizvod je i dalje u koristiti kad ima posebne zahtjeve.

Budući da lakat ima dobre sveobuhvatne performanse, široko se koristi u kemijskom inženjerstvu, građevinarstvu, vodoopskrbi, odvodnji, naftnoj, lakoj i teškoj industriji, hlađenju, sanitariji, vodovodu, protupožarnoj zaštiti, električnoj energiji, zrakoplovstvu, brodogradnji i drugim osnovnim projektima.

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@sxht-group.com


Par: ne

Sljedeći: Što je pločica od nehrđajućeg čelika 310s?