[[TitleIndustry]]

što je kvadratna cijev od nehrđajućeg čelika?

Date:Jul 21, 2019

Kvadratna cijev od nehrđajućeg čelika je šuplja dugačka čelična traka, koja se naziva kvadratna cijev, jer je presjek kvadrat. Široko se koristi kao cjevovod za prijenos tekućina, poput nafte, prirodnog plina, vode, plina, pare itd. Pored toga, ima malu težinu kada je jednaka u čvrstoći na savijanje i torziju, pa je također široko koristi se u proizvodnji mehaničkih dijelova i inženjerskih konstrukcija.

Klasifikacija cijevi od nehrđajućeg čelika: kvadratna cijev podijeljena je u dvije kategorije: bešavna čelična cijev i zavarena čelična cijev (sa šavnom cijevi). Prema obliku odjeljka, može se podijeliti u kvadratne i pravokutne cijevi. Kružne čelične cijevi su široko korištene, ali postoje i neke čelične cijevi posebnog oblika kao što su polukružne, šesterokutne, jednakostranični trokut i osmerokut.

Za kvadratne cijevi od nehrđajućeg čelika podvrgnute pritisku tekućine moraju se provoditi hidraulična ispitivanja kako bi se ispitala njihova tlačna otpornost i kvaliteta. Ne smije doći do curenja, vlaženja ili širenja pod određenim tlakom. Neke čelične cijevi valjaju se prema standardu ili zahtjevima kupca. Bočni test, ispitivanje baklje, ispitivanje spljoštenosti itd.

Proces proizvodnje: okrugla priprema čelika → grijanje → perforacija vruće valjanjem → glava za rezanje → kiselo brušenje → brušenje → podmazivanje → obrada hladnim valjanjem → odmašćivanje → toplinska obrada otopine → ravnanje → rezanje cijevi → kiselo uklanjanje → pregled gotovih proizvoda.

Analiza performansi:

Je li cijev od nehrđajućeg čelika korodirana, povezana je s sadržajem kroma u čeliku. Kad sadržaj kroma u čeliku dosegne 12%, u atmosferi se na površini cijevi od nehrđajućeg čelika formira sloj pasiviziranog, gustog oksida bogatog kromom koji štiti površinu. Daljnja reoksidacija. Ovaj oksidni sloj je izuzetno tanak kroz koji se vidi prirodni sjaj čelične površine, što daje nehrđajućem čeliku jedinstvenu površinu. Ako se krom uništi, krom u čeliku i kisik u atmosferi formiraju pasivan film i nastavljaju se zaštititi.

Kontaktirajte nas putem e-maila: info@sxht-group.com

Par: Što je cijev za kućište ulja?

Sljedeći: Što je prirubnica od nehrđajućeg čelika?