[[TitleIndustry]]

Kakva je upotreba cijevi kotla?

Date:Aug 11, 2019

Kotlovska cijev odnosi se na čelik koji je otvoren na oba kraja i ima šuplji presjek. Duljina mu je veća od okolne. Prema proizvodnoj metodi, može se podijeliti na bešavne čelične cijevi i zavarene čelične cijevi. Specifikacije čelične cijevi su vanjske dimenzije (poput vanjskog promjera ili bočne duljine). Debljina stijenke ukazuje na širok raspon veličina, od kapilara malog promjera do cijevi velikog promjera do promjera nekoliko metara.

Cijev kotla je vrsta bešavne cijevi. Metoda izrade jednaka je onoj za bešavne cijevi, ali postoje strogi zahtjevi za čelik koji se koristi u proizvodnji čelične cijevi. Prema upotrebnoj temperaturi, može se podijeliti u dvije vrste: opća kotlovska cijev i visokotlačna kotlovska cijev.

Mehanička svojstva cijevi kotla važni su pokazatelji kojima se osigurava konačna učinkovitost čelika (mehanička svojstva), što ovisi o kemijskom sastavu čelika i sustavu toplinske obrade. U standardu čeličnih cijevi, vlačna svojstva (vlačna čvrstoća, čvrstoća prinosa ili točka prinosa, izduženje), indeksi tvrdoće i žilavosti, te svojstva visoke i niske temperature koja se zahtijevaju od korisnika, navedena su prema različitim zahtjevima upotrebe.

1. Opća temperatura cijevi kotla je ispod 350 ° C, a domaća cijev uglavnom je izrađena od 10 ili 20 čeličnih vruće valjanih cijevi ili hladno izvučenih cijevi.

2. Cijevi kotla visokog pritiska često su izložene uvjetima visoke temperature i visokog tlaka. Cijevi će oksidirati i korodirati pod djelovanjem dimnih plinova i vodene pare visoke temperature. Čelične cijevi moraju imati visoku izdržljivost, visoku otpornost na koroziju i dobru konstrukcijsku stabilnost.

Općenite cijevi kotla uglavnom se koriste za proizvodnju zidnih cijevi s vodenim hlađenjem, cijevima za kipuću vodu, pregrijanim parnim cijevima, pregrijanim parnim cijevima za lokomotivne kotlove, velikim i malim dimnim cijevima i cijevima za lučne opeke. Visokotlačne kotlovske cijevi uglavnom se koriste za proizvodnju cijevi za pregrijavanje, cijevi za grijanje, zračne kanale, glavne parne cijevi itd. Za visokotlačne i ultratlačne kotlove.

Kontaktirajte nas na: info@sxht-group.com

Par: Što je pločica od nehrđajućeg čelika 310s?

Sljedeći: Što je šesterokutna šipka od nehrđajućeg čelika?