304 nehrđajućeg čelika ne može suditi prednosti i nedostatke iz magnetizam

304 nehrđajućeg čelika ne može suditi prednosti i nedostatke iz magnetizam

Date:Jan 03, 2019

Postoje mnoge vrste nehrđajućeg čelika, od temperature prema organizacijskoj strukturi mogu se podijeliti u nekoliko kategorija:


1, austenitni tip tijela: kao što su 304, 321, 316, 310,

2, tip tijela s martenzitom ili feritom: kao što su 430, 420, 410 itd.


Austenit je nemagnetski ili slabo magnetski, martenzit ili ferit je magnetski. Obično se koristi kao ukrasna cijev ploča od nehrđajućeg čelika je uglavnom austenitni tijelo 304 materijala, općenito magnetski ili slabi magnetski, ali zbog taljenja uzrokovane kemijskim sastavom fluktuacije ili različite obrade države svibanj također pojavljuju magnetski, ali to se ne može smatrati lažni ili nekvalificirani, što je razlog?


Gore je spomenuto da je austenit nemagnetski ili slab magnetni, a martenzit ili ferit je magnetski, zbog segregacije taljenja komponenti ili nepravilne toplinske obrade, uzrokovat će austenitni 304 nehrđajući čelik u malom broju martenzita ili feritnog tkiva. Na taj način će inox 304 imati slab magnetizam.


Osim toga, 304 nehrđajući čelik nakon hladne obrade, struktura tkiva će se također pretvoriti u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, to je veća pretvorba u martenzit, veći je magnetizam čelika. Kao šarža čelične trake, proizvodnja cijevi tube76, nema očiglednog magnetskog smisla, proizvodnja cijevi od ~ 9,5. Zbog velike magnetske smislu kutu deformacije je očigledan, proizvodnja četverokut pravokutne cijevi, jer je deformacija veća od kružne cijevi, posebno sklopivi dio, deformacije intenzivnije magnetizam je više očigledan. Da bi se potpuno eliminirala magnetska svojstva čelika 304 uzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo može se obnoviti postupkom skrućivanja visoke temperature, čime se uklanja magnetizam.


Konkretno, zbog gore navedenih razloga uzrokovanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304, i drugim materijalima od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam ugljičnog čelika uopće nije na istoj razini, tj. 304 čelični magnetizam uvijek pokazuje slab magnetizam. To nam govori da ako je nehrđajući čelik slabo magnetski ili potpuno nemagnetičan, treba ga ocijeniti kao materijal od 304 ili 316, a ako je isti kao i magnetizam ugljičnog čelika, on pokazuje snažan magnetizam jer nije materijal 304. ,


Par: ne

Sljedeći: Od nehrđajućeg čelika prirubnice tip