304 Nehrđajući čelik ne može prosuditi prednosti i nedostatke magnetizma

304 Nehrđajući čelik ne može prosuditi prednosti i nedostatke magnetizma

Date:Jan 03, 2019

Postoji mnogo vrsta nehrđajućeg čelika, od kojih se temperatura prema organizacijskoj strukturi može podijeliti u nekoliko kategorija:


1, austenitski tip tijela: 304, 321, 316, 310,

2, tijelo tijela iz martenzita ili ferita: 430, 420, 410 itd.


Austenit je nemagnetni ili slabo magnetski, martenzit ili ferit je magnetski. Obično se koristi kao ukrasna cijev Ploča od nehrđajućeg čelika je uglavnom austenitni materijal 304, obično magnetski ili slabo magnetski, ali zbog taljenja uzrokovanih fluktuacijama kemijskog sastava ili različitim stanju obrade također se može pojaviti magnetskim, ali to se ne može smatrati lažnim ili nekvalificiranim, što je razlog?


Gore je spomenuto da je austenit nemagnetski ili slabo magnetski, a martenzit ili ferit magnetski, zbog segregacije komponenata topljenja ili nepravilne termičke obrade uzrokovat će austenitni nehrđajući čelik 304 u malom broju martenzitnog ili feritnog tkiva. Na ovaj će način nehrđajući čelik 304 imati slab magnetizam.


Uz to, od nehrđajućeg čelika 304 nakon hladne obrade, struktura tkiva također će se pretvoriti u martenzit, što je veća deformacija hladne obrade, više pretvorbe martenzita, veći je magnetizam čelika. Poput serije čelične trake, proizvodnja cijevi φ76, bez očitog magnetskog smisla, proizvodnja φ9,5 cijevi. Zbog velikog magnetskog osjećaja kutne deformacije je očito, proizvodna kvadratna pravokutna cijev, jer je deformacija veća od kružne cijevi, posebno sklopivi dio, deformacija intenzivnijeg magnetizma je očiglednija. Da bi se u potpunosti uklonila magnetska svojstva čelika 304 uzrokovana gore navedenim razlozima, stabilno austenitno tkivo može se obnoviti tretmanom stvrdnjavanja pri visokim temperaturama i na taj način eliminirati magnetizam.


Konkretno, zbog gore navedenih razloga uzrokovanih magnetizmom od nehrđajućeg čelika 304 i drugim materijalima od nehrđajućeg čelika, kao što je 430, magnetizam od ugljičnog čelika uopće nije na istoj razini, to jest, magnetizam od čelika 304 uvijek pokazuje slab magnetizam. To nam govori da ako je nehrđajući čelik slabo magnetski ili potpuno nemagnetni, treba ga ocjenjivati kao 304 ili 316 materijala, a ako je isti kao magnetizam ugljičnog čelika, pokazuje jak magnetizam, jer to nije materijal 304 ,


Par: ne

Sljedeći: Prirubnice od nehrđajućeg čelika