Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304

Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304

Date:Jan 07, 2019

1, HR

Guallo test tvrdoće od nehrđajućeg čelika, poput Brinell testa tvrdoće, metode su ispitivanja udubljenja. Razlika je u tome što se mjeri dubina uvlačenja, Luo test tvrdoće trenutno je široko korištena metoda, od kojih je HRC u čeličnoj cijevi drugi tek po Brinell-ovoj tvrdoći HB, a Luo tvrdoća može se primijeniti na određivanje metalnih materijala iz Izuzetno mekan do vrlo tvrd, to čini Brinell-ovu metodu nije, jednostavnije od Brinell-ove metode, može se izravno očitati iz brojača strojeva za podešavanje tvrdoće. Međutim, zbog male uvlačenja, vrijednost tvrdoće nije točna kao Brinell metoda.


2, Brinell-ova tvrdoća

u standardu od cijevi od nehrđajućeg čelika najčešće se koristi Brinell-ova tvrdoća, često s udjelom promjera radi označavanja tvrdoće materijala, i intuitivne i zgodne, ali za tvrđu ili tanju čeličnu cijev nije primjenjiva.


3, Vickersova tvrdoća od nehrđajućeg čelika Tauvi test tvrdoće također je metoda ispitivanja udubljenja, može se odrediti vrlo tankim metalnim materijalima i tvrdoćom površinskog sloja, ima glavne prednosti Brinell, Rockwell metode i prevladati njihove osnovne nedostatke, ali ne kao jednostavna kao i Luo metoda, Vickersova metoda rijetko se koristi u standardima čeličnih cijevi.


4, ispitivanje tvrdoće od nehrđajućeg čelika, unutarnji promjer više od 6,0 mm, debljina stijenke ispod 13 mm žarenja cijevi od nehrđajućeg čelika, može se koristiti w-b75 tip Webster mjerač tvrdoće, testiranje je vrlo brzo, jednostavno, pogodno za cijevi od nehrđajućeg čelika brzi nerazorni kvalificirani pregled. Promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 30 mm, debljina stijenke veća od 1,2 mm cijevi od nehrđajućeg čelika, upotreba Luo mjerača tvrdoće, test HRB, HRC tvrdoće. Promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 30 mm, debljina stijenke manja od 1,2 mm cijev od nehrđajućeg čelika, upotreba površinskog mjerila tvrdoće Luo, test HRT ili tvrdoće hrn, unutarnji promjer manji od 0 mm, veći od cijevi od nehrđajućeg čelika 4,8 mm, uporaba cijevi poseban Luo mjerač tvrdoće, ispitna tvrdoća hr15t, kada je promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 26 mm, Tvrdoća unutarnje stijenke cijevi također se može testirati s Rockwell ili površinskim Roche metrom tvrdoće.

Par: Tehnologija obrade vrlo dupleks zavarenih cijevi od nehrđajućeg čelika

Sljedeći: Stanje isporuke cijevi od nehrđajućeg čelika 304 304L 316 316L