Kako identificirati nekvalificirano zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika?

Kako identificirati nekvalificirano zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika?

Date:Dec 19, 2018

Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika lako se proizvode preklapanjem, presavijanje je površina cijevi od nehrđajućeg čelika formirane različite poliline, a taj se kvar često provlači kroz cijeli uzdužni proizvod. Razlog za stvaranje presavijanja je zbog pretjerane potrage za visokom učinkovitošću od strane bučnih proizvođača, količina tlaka je prevelika, što rezultira stvaranjem uha u cijevi, sljedećeg kotrljanja kad nastaje presavijanje, sklopivih proizvoda nakon savijanje će puknuti, jakost cijevi od nehrđajućeg čelika bit će značajno smanjena. Lažni i neuredni zavareni cijevi od nehrđajućeg čelika imat će fenomen konoplje.


Konoplja nastaje uslijed velikog trošenja valjanih žljebova uzrokovanih nepravilnim neravnim površinama oštećenja nehrđajućeg čelika. Drugo, površina cijepne cijevi od nehrđajućeg čelika je lako ožiljkati, osnovni razlozi su dvije točke, jedan je nekvalitetni zavareni materijal od cijevi od nehrđajućeg čelika nije ujednačen i puno nečistoća.


Drugi su klimavi proizvođači cijevi kojima se vodi oprema za sanitarnu opremu jednostavan je, čelik se jednostavno zalijepi, te se nečistoće ugrizu u kolut nakon što se lako formiraju ožiljci.


Lažna površina cijevi od nehrđajućeg čelika je također lako formirati pukotine, jer je njena gredica gredica, pore gredice su vrlo brojne, gredica u procesu hlađenja zbog uloge toplotnog naprezanja, stvaranja pukotina, nakon valjanja će se biti pukotine. Zavarena površina cijevi od nehrđajućeg čelika loše kvalitete bez metalnog sjaja, pokazat će blijedo crvenu ili sličnu boju od svinjskog željeza, formiranje dvije točke, jedna je njena gredica. Druga je klimava cijev kotrljanja temperatura nije standardna, temperatura čelika je vizualnim pregledom, pa se ne može u skladu s propisanim Austenitnim područjem obaviti valjanje, izvedba cijevi od nehrđajućeg čelika prirodno neće udovoljiti standardima. Krivotvorene zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika također su lako izgrebati, jer je oprema za proizvodnju zavarenih čeličnih cijevi proizvođača jednostavna, lako se formiraju izbočine, grebanje čelične površine, duboke ogrebotine će također oslabiti snagu cijevi od nehrđajućeg čelika. Poprečne šipke od zavarenih cijevi od nehrđajućeg čelika su tanke i niske, što često rezultira nezadovoljstvom.


Budući da proizvođači postižu velike negativne tolerancije, prvih nekoliko linija gotovog proizvoda pod pritiskom velike količine, vrsta željeza je mala, tip rupa je također ispunjen nezadovoljstvom. Presjek potresne zavarene cijevi od nehrđajućeg čelika je eliptičan, to je zbog toga što proizvođač štedi materijal, a količina gotovog valjka er dao pod pritiskom je prevelika. Negativne tolerancije cijevi od nehrđajućeg čelika loše kvalitete obično prelaze odredbe, lošija cijev od nehrđajućeg čelika sadrži puno nečistoća, gustoća materijala od nehrđajućeg čelika je mala, a veličina super razlike je također ozbiljnija, tako da ako ne postoji nosač vernier-a, može se izvagati i provjeriti.


Par: Koje su izvedbe ispod kvalificiranih cijevi od nehrđajućeg čelika 304 316?

Sljedeći: Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivizacija / saponifikacija