Tehnologija obrade Super dupleks cijevi od nehrđajućeg čelika

Tehnologija obrade Super dupleks cijevi od nehrđajućeg čelika

Date:Jan 10, 2019

Međutim, super dupleksni čelik je osjetljiv na precipitaciju treće faze, kao što su intermetalni spojevi, te kako je postupak kontrole zavarivanja i toplinske obrade težak problem u proizvodnji ovog proizvoda.


Postupak izrade zavarenih cijevi Super Duplex Steel S32750 je zreli:


1, proces je specifičan: sirovina inspekcije-čelične ploče ultrazvučna detekcija pukotina-planer ruba-kalup-pre-zavarivanje - cijeli krug-rezanje-zavarivanje-fiksni promjer + toplinska obrada-cijevi kraj-zavarivanje zraka inspekcije-cijevi end penetration test-hidraulički test-kiseljenje pasivizacija-završna kontrola proizvoda Označite knjižnicu osoba za pakiranje.


2, kalupljenje u proizvodnji ravnih šav zavarenih cijevi, proizvodnja poteškoća leži u učinkovitoj primjeni moment savijanja na rub čeličnog pojasa, korištenje tradicionalne tehnologije oblikovanja je teško riješiti, a dupleks nehrđajućeg čelika je otpornost na oko dvostruko više od uobičajenog austenitnog nehrđajućeg čelika, njegovo oblikovanje je teže. FFX (fleksibilno oblikovanje) kao nova tehnologija oblikovanja pametno koristi učinak napetosti kada je zavojnica savijena kako bi se maksimizirao moment savijanja do ruba čelične trake, te korištenjem povoljnih uvjeta beskonačnosti valjanja, stupanj savijanja savijanja rub se može slobodno namjestiti u skladu s jačinom i debljinom čelične trake kako bi se postigli najbolji uvjeti zavarivanja.


3, zavarivanje za ovu uporabu plazma elektrolučno zavarivanje (PAW) i volfram Argon lučno zavarivanje (GIAW) kompozitni postupak zavarivanja. Prije svega, korištenje plazma lučno zavarivanje penetracije fuzije, kako bi se postigla jednostrano zavarivanje, obostrani kalupljenje učinak, nakon uporabe Tungsten argon za zavarivanje za punjenje i pokrivanje, zavarivanje pomoću čiste argon zaštite. Kako bi se smanjila sklonost štetnim faznim padavinama, u postupku zavarivanja koliko god je moguće koristiti energiju niže linije, energija linije je najbolja ne veća od 16 kj / cm. Osim toga, temperatura molekula sloja je vrlo važna za zavarivanje dupleks čelika, mora se kontrolirati ispod 100 ℃, previsoka temperatura međusloja povećat će tendenciju štetnih oborina u fazi, te u konačnici utjecati na performanse proizvoda.


4, toplinska obrada nakon zavarivanja toplinskom obradom pomoću indukcijske peći na cijelu cijev otopine obrade, toplinska obrada temperatura od 1050-1120 ℃, vodeni sprej za hlađenje do 40 ℃ ispod.

Par: 90% zlatarskih trgovaca čelika završava ove godine

Sljedeći: 304 inox cijevi tvrdoće