Bešavljenje cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivacija / saponifikacija

Bešavljenje cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivacija / saponifikacija

Date:Dec 26, 2018

Nakon luženja, površina bešavnih čeličnih cijevi postaje jednolično srebrno bijela, što uvelike poboljšava otpornost na koroziju od nehrđajućeg čelika. Fosfatiranje je proces uranjanja bešavne čelične cijevi u tekućinu za fosfatiranje (neka glavna otopina fosfata kiseline), u površinskom taloženju da se formira sloj kristalne fosfatne folije za pretvorbu netopljiv u vodi, fosfatiranje je kemijska i elektrokemijska reakcija u obliku fosfatnog filma kemijske transformacije proces, formiranje fosfatnog konverzijskog filma nazvanog fosfatizirajući film,

 

Dakle, u određenoj mjeri kako bi se spriječila korozija metala, koristi se za bojanje dna prije bojanja, poboljšati adheziju i antikorozivnu sposobnost filmskog sloja, u procesu hladne obrade metala kako bi se koristilo podmazivanje protiv trenja. "Saponifikacija za fosfatiranje" odnosi se na postupak re-saponifikacije nakon fosfatiranja. Općenito se koristi za crtanje ili rastezanje strojnih obradnih procesa. Nakon fosfatiranja film je općenito 8-12 mikrona, a zatim u otopinu saponifikacije, a zatim povući ili rastegnuti. Saponifikacija ima za cilj daljnje povećanje učinkovitosti podmazivanja.

 

Dekapiranje, fosfatiranje, saponifikacija bešavnih čeličnih cijevi Operativni postupci kratak proces: kiseljenje-ispiranje pod visokim tlakom-fosfatiranje-visokotlačni ispiranje vodom-saponifikacija-sušenje-prijenos slaganje.


Par: Kako identificirati cijevi od nehrđajućeg čelika zavarivanje nekvalificirani?

Sljedeći: Kina inox ploče zavojnica tržišna cijena raste za međunarodne Purhcase