Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivizacija / saponifikacija

Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivizacija / saponifikacija

Date:Dec 26, 2018

Nakon pasivnosti ukiseljenja, površina nehrđajuće čelične cijevi postaje jednoliko srebrno bijela, što uvelike poboljšava otpornost nehrđajućeg čelika na koroziju. Fosfatiranje je proces uranjanja bešavne čelične cijevi u fosfatnu tekućinu (neka glavna otopina kiselog fosfata), pri površinskom taloženju radi stvaranja sloja kristalnog folija za pretvorbu fosfata netopljivog u vodi, fosfatiranje je kemijska i elektrokemijska reakcija da se formira film za kemijsku transformaciju fosfata postupak, stvaranje filma za pretvorbu fosfata koji se naziva fosfatni film,

 

Tako se u određenoj mjeri za sprečavanje korozije metala, koja se koristi za bojenje dna prije bojenja, poboljšava prijanjanje i antikorozivna sposobnost sloja filma u procesu hladne obrade metala za igranje protiv podmazivanja. "Saponifikacija fosfata" odnosi se na proces ponovnog saponifikacije nakon fosfatiranja. Obično se koristi u procesima strojne obrade crtanja ili istezanja. Nakon fosfatiranja film je obično 8-12 mikrona, zatim u otopini za saponifikaciju, a zatim povucite ili istežite. Svrha saponifikacije je dodatno povećati učinkovitost podmazivanja.

 

Beširanje, fosfatiranje, saponifikacija bešavna čelična cijev Operativni postupci kratak postupak: kiselo ispiranje pod visokim pritiskom, fosfatiranje - ispiranje vodom visokog pritiska - saponifikacija - sušenje - prijenos slaganje.


Par: Kako identificirati nekvalificirano zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika?

Sljedeći: Kineska tržišna cijena zavojnice ploča od nehrđajućeg čelika stabilna za međunarodnu ponudu